sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Jouten

Ollaan oltu nyt kolme yota taalla Palolemilla. Koko se aika on kulunut vailla virkaa, poksyja ja paitaa. Ottaen huomioon, etta Suomessa toinen meista kuluttaisi viela koulun penkkia ja toinen olisi tyoton, tama ei ole ollenkaan hullumpaa. Paivat on menneet lahinna lueskellessa, korttia laiskiessa ja illan ruokapaikkaa pohtiessa. Yleensa syodaan aamupalaa joskus 11 aikaan ja illallista kahdeksan maissa. Siina valissa ehtii hyvin vahan levahtaa ja nautiskella. Suomessa on kuulemma talla hetkella kivan raikas talvisaa. Muistakaa tekin suojautua saaherralta :)

Matkan hektisessa alkuvaiheessa tuntui, etta homma ei aina pysy lapasessa jatkuvien paikanvaihdosten takia. Vaikuttaa silta, etta tilanne on kaantynyt parempaan suuntaan. Turhasta kuumottelusta ja kiristelysta voi siis parantua. Hyva. Talla hetkella reissaaminen tuntuu maailman siisteimmalta ja ollaan jopa parilla sanalla suunniteltu seuraavaa matkaa. Varsinaisen reissufiiliksen saavuttaminen vaatii hetken ajan paikallaan oloa ja sielun odottelua. Intiaanien vanha viisaus siita, etta juoksuvauhtia nopeampi eteneminen jattaa aina jotain  ihmisesta jalkijunaan, ilmiselvasti pitaa paikkaansa.

Suuren ihmismaaran ja myyjien vuoksi rentoilu ei ehka aina onnistu taalla Palolemilla. Eraana paivana kokeiltiin hengata rannalla, mutta hennatatskaa, koruja, venereissuja, hierontoja, manikyyreja, ratteja, sanomalehtia ja kaikkea muuta yritettiin myyda jostain suunnasta koko ajan. Eras lankkarituristi mainitsi meille aivan lahella sijaitsevasta Patnem beachista, jonne voisi helposti vaikka kavella. Otettiin neuvosta onkeemme ja pakattiin laukkuun yhden paivan kamat. Ranta loytyi helposti reilun kilometrin kavelyn jalkeen: vahan jengia, valkoista hiekkaa eika yhtaan kauppiasta. Toimii!

Mentiin Patnemille myos tanaan. Jope sanoisi, etta hengailimme Rapulassa. Intian rannat kuhisevat pienia ja vahan suurempiakin "hamahakkirapuja". Huomattiin vasta iltapaivalla, etta meidan leiri sijaitsi keskella rapulahiota. Oikeastaan niiden elamaa oli ihan hauska seurata kortin pelaamisen ja uiskentelun lomassa.
Huomenna on tarkoitus vaihtaa maisemaa. Mennaan etelaan pain Gokarna-nimiseen kylaan. Toivon mukaan tavataan siella pari suomalaista jeppea, joihin tutustuimme perjantaina. Oli tosi mukavaa vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia. Saatiin vahan vaihtelua jatkuvaan toistemme tuijotteluun. Rauhaa, ihmiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti