keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Vastoinkaymisia Hampissa

Matka Gokarnasta Hampiin kesti torkean kauan, silla jouduimme bussikammomme vuoksi yopymaan Madgaonissa Goalla. Sesongin takia hotellihuone oli pirun kallis, 1500 rupiaa eli vajaat 25 euroa. Verrattuna meidan 120 rupian (2 euron) rantamajaan Paradisella se oli sikahintainen. Hampi on kylla mahtava paikka ja paasimme joen toiselle puolelle paikkaan nimelta Goan corner. Taalla on piha taynna erilaisia lemmikkielaimia ja villielaimia, kuten apinoita, juoksentelee niiden joukossa. Emme saaneet mokkia viela ekana yona, koska taalla on pirusti eurooppalaisia kiipeilijoita valloittamassa Kiviset ja Soraset -henkisen maaston jokaista lohkaretta. Ainoa vaihtoehto oli yopya taivasalla, paarakennuksen katolla. Yo oli tosi janna kokemus, makoiltiin vaan hyttysverkkojen suojissa omilla patjoillamme ja goisittiin tahtitaivaan alla. Apinat rillutteli puissa ehka kymmenen metrin paassa meista ja kuultiin kaikkia viidakon aania. Nukuttiin muuten aika hyvin. Siihen ne hyvat uutiset loppuivatkin. 

Eka Hampipaiva valkeni Iirun osalta huonoissa merkeissa. Kuume ja kolotus alkoi vaatimattomalla 38,5 asteen lammolla, jonka jalkeen paastiin vaihtelevasti lahes 39 asteeseen. Onneksi ei tarvinut maata kattopaikalla koko paivaa, vaan saatiin oma mokki, jossa oli viileampaa ja mukavampi sairastaa. Pesonen on veli hento valkoinen, ja hoivaa ja pakottaa juomaan vetta ja mittaamaan kuumetta koko ajan. Tanaan kuumetauti on hieman hellittanyt, mutta toki jokin kompensoi! Jallajalla eli ruikulitauti on erittain miellyttava sairastaa, varsinkin, kun mokissa ei ole omaa vessaa. Siina on valilla reenailtava Frankie Frederixin tyyliin vessaan kipaistessa. Tallaisiin tilanteisiin olimme kuitenkin varautuneet - jos tilanne jatkuu viela huomenna, lahdemme laakariin. Intiassa potevan pelastavat positiivinen asenne ja nesteytysjuoma. Nayttaa kuitenkin silta, ettei mistaan kovin vakavasta ole kyse ja potilas alkaa jo parantua. 

Laitetaan myohemmin jotain kuvamateriaalia taalta Unescon maailmanperintokohteesta. Maisemat ovat uskomattoman upeat ja hienoja monta sataa vuotta vanhoja temppeileita riittaisi koluttavaksi. Katsotaan, mihin tassa ehditaan, jahka voimia taas riittaa. Kaikkea hyvaa, shanti shanti ja upeaa uutta vuotta!

1 kommentti:

  1. Paranemisia, muru! Ois ehkä mukavampi nauttia maisemista terveenä. Mulla itellä iskias jatkuu ja jatkuu, kivun kanssa oppii elämään, kun ei ole tollaisia kuume/ruikulivaivoja. Toivottavasti Juha säästyy tai ette ainakaan sairastu yhtä aikaa! Rakkaita terveisiä lumisateisesta Joutsenosta.

    VastaaPoista