tiistai 19. heinäkuuta 2011

Korcula ja Dubrovnik

Suuntasimme Bracilta lautalla Korculan saarelle, jossa rantauduimme Vela Lukassa ja jatkoimme bussilla paakaupunkiin Korcula gradiin. Kyseessa on viehattava, vanha pikkukaupungi, jonka paikalliset vaittavat olleen imperialistikusipaa Marco Polon kotihoodi. Kuumuus Dalmatiassa on vain pahentunut, joten paadyimme sijoittamaan majoituksessa kunnolliseen ilmastointilaitteeseen. Korculassa tormasimme myos ensimmaiseen kusettajamummoon. Paadyimme jattamaan taman upean tarjouksen valiin:

K-M: Hanrot kuna, guut ruum, minit walk. 
Iiru: Sounds good, hundred kuna for both?
K-M: Yes, tuu hanrot kuna bout.
Iiru: Air conditioning?
K-M: Yes, smool.
Iiru: What is small air conditioning? You mean a fan?
K-M: Yes, guut ventileitor. 
Iiru: Ok, it's a fan. We need an air conditioning. How far is it?
K-M: Lets gou, juu sii, only fiftiin minit walk.Tuu hanrot and fifti kuna. 

Tovin kierreltyamme vuokrasimme studioasunnon, jossa oli oma keittio, kylpyhuone ja parveke. Ilmastointilaite oli niin erinomainen, etteivat talon tarjoamat peitot meinanneet riittaa pitamaan Poljan sisaruksia lampimina. Oman keittion ehdoton plussa oli mahdollisuus valmistaa kunnollista aamiaista ja pitaa jaakaapissa kylmia juomia. En muuten ollut loppa, yksi Karlovacko jai kaappiin odottamaan seuraavia asukkaita!

Paatimme paeta kaupungin ryysista vastarannalla, noin 2,5 km paassa, sijaitsevaan Orebicin kylaan, jonka rantoja olimme kuulleet kehuttavan. Haaveilimme rauhasta, mutta haave osoittautui vain haaveeksi. Rannat olivat taynna porukkaa. Meri oli joka tapauksessa vilpoinen, evaat maistuvia ja aurinko niin porottava, etta paloin "varikkaaksi".  Kruunasimme paivamme ja hajotimme kyynarpaamme viela rilluttelemalla ja tuhlaamalla rengasajeluun merella. Vahan vahempikin vauhti olisi tyydyttanyt extremen nalkamme...

Korculasta matka jatkui bussilla etelaisen Dalmatian paamajaan, Dubrovnikiin. Onnikka-asema sijaitsi melko kaukana, ja patikoimme miellyttavassa 35 asteen hiessa useita kilometreja vanhaan kaupunkiin. Melko suomalaista kavella, vaikka paikallisbussi olisi vienyt 1,4 eurolla aivan vanhan kaupungin muureille. Kylla me voitiin kavella. Ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti